söndag 12 april 2015

Grillade revben...

...oj oj oj så goda dom här är. Har blivit en av dom stora favoriterna här hemma. 
Så möra och köttet det bara lossar så där lätt från benet som man önskar. 


Igår premiärgrillade vi här hemma. Efter en trädgårdsdag var det så skönt och sätta sig i ett solvarmt orangeri och avnjuta middagen och lite senare när kylan gjorde sig påmind så satte vi på vår gasolvärmare och kunde njuta där ute ett tag till.
Och receptet på dom här godingarna ska jag ju självklart dela med mig av.

Grillade Ribbs (2 pers)

800g revben
1 gul lök
1 morot
1 köttbuljongtärning
2 vitlöksklyftor

Lägg i revbenen i en stor kastrull och fyll med vatten så att det täcker revbenen. Skala och dela moroten, löken och vitlöken och lägg i det i grytan tillsamman med en buljongtärning. Koka i ca 1 timme.

Glaze

 1 dl ketchup
2 msk rapsolja
0,5 msk soja
1 msk kalvfond
2 msk flytande honung
0,5 msk chilisås
2 pressade vitlöksklyftor
svartpeppar

Blanda ihop alla ingredienser till glazen och pensla på båda sidorna av revbenen. Lägg på grillen (eller sätt in ugnen på grill) , grillas till de har fått härlig färg ca 15 min per sida. Pensla på mer glaze under tiden.

Vi åt dom tillsammans med hemmagjord coleslaw, ICA:s jumbo frites, såå goda, beasås och barbecuesås. Mums vilken måltid. 





Godkväll raringar

Oj så det har blåst här idag, tur att man fick en heldag ute igår för idag har vi mest hållit oss inne. De stora tjejerna har varit på maskeradkalas och just nu finns det inte något alternativ än att det är Elsa i Frost man ska klä ut sig till. Så här har det tuperats och flätats hår för att försöka få till en Elsa frisyr och som tur var var tjejerna riktigt nöjda med vad jag lyckades åstadkomma. Nu ska jag förbereda inför veckan och sen blir det en stund i soffan.

Trevlig kväll vänner!
Kram

1 kommentar:

Finaste mattan sa...

Har du ett orangeri, nu blir vi liiiiiite avundsjuka här... : )

Kanske gillar du:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...