måndag 29 september 2014

När man har höstfixat i orangeriet

En trädgårdssöndag blev det igår, utemöblerna åkte in på vinterförvaring och lite annat fix i trädgården fick vi också gjort. Alla växter som skulle vinterförvaras åkte in i orangeriet med så nu är det bara att hålla tummarna att dom överlever.
De är ju helt fantastiskt höstväder vi har så de va riktigt skönt att vara ute hela dagen och ladda med frisk luft.

Lite höststädning i orangeriet blev det med. Tidigare i somras hade vi inbrott i orangeriet, inget dyrbart som vi blev av med men fruktansvärt obehagligt och så arg och ledsen man blir av att inte folk kan hålla fingrarna i styr. Nog om det. 


 
Det gamla armeringsjärnet som har agerat växtstöd åt tomaterna i somras fick nu bli en del av en liten ljussintallation, riktigt nöjd med det. Nu saknas det bara någon belysning inne i orangeriet.Den här ljusstaken köpte jag förr året från den här ljuvliga butiken. 
Så rolig att variera efter årstid, humör och högtid.


En fin start på veckan till er vänner!

Kram

3 kommentarer:

Villa Carl Larsson sa...

Det är ju så ljuvligt ert orangeri. Jag suktar efter ett själv och hoppas på ett i framtiden, men just nu finns inte tiden. Då väntar jag hellre så man hinner pyssla lite och framför allt bygga det också. Kan inte riktigt bestämma mig för hur jag vill att det ska se ut hehe :)

Vad trist med människor som inte låter andras ägodelar vara i fred. Hoppas inget förstördes eller att ni blev av med massa saker. Det är sorg och ett stort intrång när någon gör inbrott. Usch! Kränkning på hög nivå.

Hoppas du får en fortsatt fin vecka och att vi ses snart.
Kram Josefin

Ekenäsliv sa...

Ja, det där orangeriet alltså, vilken drööööm!
Vi har lite planer på att bygga något i framtiden. Vi har sparat våra gamla fönster och har hitat en ritning på hur an kan bygga ett av gamla fönster. Men som sagt i framtiden, vi har lite annat vi vill göra klart först;-)

O du, sååå trist med inbrottet... Tänk att det ska vara så svårt att skilja på ditt o mitt...

Ha de gott!
Kram Anna

vitthusmedrosaknutar.blogspot.se sa...

Vilket härligt orangeri du har. Tråkigt med att folk inte kan skilja på mitt eller ditt. Mysigt med ljus
slingan på armerings järnet.

Kram Susanne

Kanske gillar du:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...