söndag 27 april 2014

Rabarberpaj med muscovadosocker

Vilket väder vi har haft idag, rena sommarvärmen och långt in på kvällen har det varit varmt också. Det är ju helt underbart men det känns om de går lite för fort i naturen nu. Den här tiden vill man ju ska vara länge. 

Här har vi haft det en ganska lugn söndag och till eftermiddagsfikat gjorde jag en rabarberpaj, är väldigt förtjust i kombinationen det syrliga från rabarbern och det söta i smulpajen och glassen. Idag kombinerade jag ihop ett eget litet recept till smulpajen och det blev så gott med muscovadosocker som ger den där lite knäckigare smaken.




Rabarberpaj med muscovadosocker

5-7 stjälkar raberber
1 msk potatismjöl
1/2 dl muscovadosocker
1/2 dl socker 
1 tsk vaniljpulver

Smulpaj:
125 g smör
2 dl fiberrik havregryn
1/2 dl mjöl
1 dl muscovadosocker

Skär rabarbern i centimeter tjocka bitar, strö över potatismjöl, muscovadosocker, socker och vaniljpulver. Blanda ihop ingredienserna till smulpajen och smula över rabarbern. Grädda i 200 grader, 20 minuter, mitt i ugnen. 
Servera med god vaniljglass.

Trevlig kväll nu vänner!
Kram
 

5 kommentarer:

Titta in hos Thess sa...

Å ser riktigt gott ut!!!
Skulle oxå ha gjort rabarber paj idag men tiden försvann liksom. ;))
Ja vilket väder vi haft i helgen helt underbart :))

Kram Thess

Hemma på Sjuan sa...

Vad gott det ser ut! Härlig när rabarbern kan börja användas, kram Suss

Maddix sa...

Åh vad gott det ser ut! Mums!
Får testa ditt recept till helgen!

Ekenäsliv sa...

Åååååå såååå gott!!!
Har ni förgätmigej?? Då måste jag med ut och se om de blommar här med nu:) De är så söta, även om de räknas som ogräs för en del;)
Ha en fin dag!
Kram Anna

Anna Stenberg sa...

Åh så vackert! Önskar dig en fin valborg och helg! Kram Anna

Kanske gillar du:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...