fredag 1 april 2016

AVOKADO OCH RÄKPASTA

God kväll vänner!
Har fredagskänslan infunnit sig?
Här ligger vi huller om buller i soffan och kika på Let´s dance. Stora tjejen är hemma hos oss igen efter att ha varit på disco.

Igår hade jag och mannen vår torsdagsdejt, det var min tur att fixa något så då blev det en favorit här hemma. Avokado och räkpasta, testade också för första gången bönpasta. Både jag och mannen har en autoimmun sjukdom och för ett tag sen hade dom ett inslag om detta på Nyhetesmorgon och hur viktigt kosten är. Paleokost var det man förespråkade vilket bl a innebär att man utesluter gluten. Så det ska vi verkligen försöka dra ner på här så därför blev det bönpasta. Tyckte det var riktigt gott så det kommer absolut inte bli några problem att byta ut.


Avokado och räkpasta

 Valfri pasta
 2 vitlöksklyftor
1 fiskbuljongtärning 
1 avokado 
2,5 dl crème fraiche
rivet skal och saft från en 1 citron
400g handskalade stora räkor i lake

Sätt på pasta vatten. Hacka vitlöksklyftorna och fräs i lite smör utan att de tar färg, rör i crème fraichen, citronskal och saft efter smak och buljongtärningen, låt puttra ett par minuter. Dela avokadon i mindre tärningar. Koka pastan. Vänd i räkorna och avokadon precis på slutet så det bara blir varmt. Vänd i pastan.

Klart!


 Till pastan så drack vi den här supergoda Rieslingen.


Ha nu en riktigt trevlig helg vänner!

Kram

Inga kommentarer:

Kanske gillar du:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...