torsdag 23 oktober 2014

När man har bakat chokladpaj

God kväll vänner!
Tänkte jag skulle kika in och ge er ett litet recept på en supersmarrig chokladpaj så här till helgen.




Chokladpaj

Pajskal
2 dl vetemjöl ( jag bytte ut 1dl till 1 dl mandelmjöl )
50 g fin hackade valnötter
55g smält smör
3 msk farinsocker

Tryck ut i en pajformen 22-24 cm i diameter. Grädda i 10 minuter.

Smält 2 dl hackad mörk chokklad, låt de ej svalna
Rör 
250g philadelphiaost
1/2 dl socker
och den smälta chokladen

Vispa 2dl grädde.

Vänd ner grädden i chokladblandningen. Lägg i pajformen. Frys. Ta ut ur frysen 20-30 minuter före servering. Garnera med tex lingon coh servera vispad grädde till.



 Här smattrar regnet på rutan ikväll och vinden viner. Efter en mysig tacomiddag med vänner ska jag krypa ner i soffan och snart kika på Hela Sverige bakar. 
Trevlig kväll till er!

Kram

4 kommentarer:

Hemma på Sjuan sa...

Ser gott ut! Choklad är ju underbart. Kram Suss

Unknown sa...

Åh önskar att jag var lite mer händig i köket! Ser supergod ut!

Ha det fint!

Kram
Lotta

Katarina sa...

Hej på dig "min största inspiration på instagram"! Nu är det snart dags att adventspynta och jag tittade därför tillbaka på orangeriet för ett år sedan, fantastiskt fint. Vart har du köpt de fina fårskinnen

Junitjej sa...

Åh, vad gott!

Kanske gillar du:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...