Redan torsdag och snart helg. Tänkte ge er ett recept på en riktigt god variant på pannkaka. Gjorde den här för två veckor sedan och det blev en riktig hit så det blev en ny omgång i helgen. tycker om att göra det lite speciellt till frukost på helgen och nu när Nora har ridning på lördag morgon så har söndag frukost nästan blivit lite helig.
Pulled pancake
4 personer
120 g vetemjöl (2 dl)
40 g strösocker (3 msk)
1 tsk vaniljsocker
en nypa salt
125 g mjölk (1,25 dl)
3 äggulor
3 äggvitor
Till stekning
1-2 msk smör
Till servering
vispgrädde
sylt
färska bär
florsocker
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Blanda vetemjöl, strösocker, vaniljsocker och salt i en skål. Vispa i mjölk och äggulor.
2. Vispa äggvitorna till ett vitt skum med fasta
toppar. Vänd ned det vita skummet försiktigt så
fluffigheten bevaras.
3. Klicka i 1 msk smör i en stekpanna och smält på låg värme. Häll ned smeten och jämna till försiktigt. Stek i några minuter.
4. Vänd den stora pannkakan och stek på andra sidan
tills den är genomgräddad. Stjälp upp på en tallrik och dra isär till
små bitar – ca 1,5-2 cm stora – med två gafflar. Lägg tillbaka i
stekpanna med lite smör och stek vidare i några minuter.
5. Servera med pudrat florsocker över, lite sylt eller färska bär och en stor klick vispad grädde. MUMS!
Recept från Tidningen Hembakat
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar