torsdag 20 oktober 2016

Pulled pancake, en succé

Redan torsdag och snart helg. Tänkte ge er ett recept på en riktigt god variant på pannkaka. Gjorde den här för två veckor sedan och det blev en riktig hit så det blev en ny omgång i helgen. tycker om att göra det lite speciellt till frukost på helgen och nu när Nora har ridning på lördag morgon så har söndag frukost nästan blivit lite helig.


Pulled pancake

4 personer
 
120 g vetemjöl (2 dl) 40 g strösocker (3 msk) 1 tsk vaniljsocker en nypa salt 125 g mjölk (1,25 dl) 3 äggulor 3 äggvitor

Till stekning 1-2 msk smör

Till servering vispgrädde sylt
färska bär
florsocker

GÖR SÅ HÄR 1. Blanda vetemjöl, strösocker, vaniljsocker och salt i en skål. Vispa i mjölk och äggulor.
2. Vispa äggvitorna till ett vitt skum med fasta toppar. Vänd ned det vita skummet försiktigt så fluffigheten bevaras.
3. Klicka i 1 msk smör i en stekpanna och smält på låg värme. Häll ned smeten och jämna till försiktigt. Stek i några minuter.
4. Vänd den stora pannkakan och stek på andra sidan tills den är genomgräddad. Stjälp upp på en tallrik och dra isär till små bitar – ca 1,5-2 cm stora – med två gafflar. Lägg tillbaka i stekpanna med lite smör och stek vidare i några minuter.
5. Servera med pudrat florsocker över, lite sylt eller färska bär och en stor klick vispad grädde. MUMS!

Recept från Tidningen Hembakat
 




Inga kommentarer:

Kanske gillar du:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...