söndag 5 januari 2014

Lax- och chevrepaj med spenat och valnötter

Igår gjorde jag en jätte god paj med lite av de som fanns hemma. Visade den på instagram och de vad flera som önskade recept på den, så självklart ska ni få det. 
Jag har inte följt något recept så måtten är lite på en höft.

Lax- och chevrepaj med spenat och valnötter

 Pajdeg:
100 g smör
2 1/2 dl mjöl
2 msk kallt vatten

Fyllning:
4 laxfiler
ca 150 g chevre
ca 200 g fryst bladspent
valnötter
3 ägg 
2 1/2 dl grädde
ca 1 dl riven ost
salt och peppar

Blanda alla ingredienser till pajdegen och låt den vila i kylskåpet under tiden du gör fyllningen.
Krydda laxfiléerna med citronpeppar och lite salt, sätt in i ugnen på 175 grader i ca 15 min, den behöver inte vara riktigt färdig. Höj värmen på ugnen till 225 grader. Tina bladspenaten enl anvisning på påsen. Blanda ihop ägg, grädde och riven ost med lite salt och peppar. Ta ut pajdegen ur kylskåpet och tryck ut den i en smörad pajform. Picka degen med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ca 5 min. Dela laxen i mindre bitar och lägg ut i pajskalet, fördela spenaten och chevren. Toppa med valnötter, häll till sist på äggstanningen. Grädda på 225 grader i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Servera med en god sallad

Trevlig trettondagsafton vänner!
Kram kram

Inga kommentarer:

Kanske gillar du:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...