torsdag 15 mars 2012

Nu behöver jag tips från er!


Har ni börjat påska än? Här blir det inte mkt pynt inför påsk, lite blommor och björkris med fina ägg och fjädrar i tjejernas rum. Den första minipåskliljan fick följa med hem häromdan.

Nu till vad jag behöver Er hjälp med, i vår ska det planteras perenner här i trädgården och jag är en novis vad det gäller trädgård. Jag vill ha en blandning av blommor och färgerna ska gå i vitt, blå/lila och rosa. Nu blommar det mesta som finns i trädgården från maj till juli, och sen känns det helt dött, så lite förslag på lite perenner som blommar senare, från juli till september tar tacksamt emot :).
  I förmiddags va jag och lilla tjejen hos fina Sirpa och fika och kikade på deras spännande renovering som kommer bli så fint när det är klart.

Nu en lugn stund i soffan med stora tjejen som inte är riktigt bra än.
Stor kram


5 kommentarer:

Gamla skolan-Jennie sa...

Åh hoppas det kommer in massor av tips, för jag behöver också får råd! Jag kan ingenting..

Anette sa...

Hej Johanna !

Det där är alltid lite klurigt att ha en rabatt som håller hela sommaren. Höstflox blommar i aug - sept, dom är vita, eller åtminstone är mina det (det kanske finns andra färger oxå ) Pion-nörd som jag är så tycker jag du ska satsa på ngn sån oxå, dom finns ju både tidiga mellan och sena. Lavendel är ju oxå fint, finns både vita och blå...åå nu vet jag..du måste ha många jättedaggkåpa. Deras lite limefärgade blommor är helt underbara som snittblomma i bukett, blommar i stort sett hela sommaren. Gammaldags buskrosor är ju oxå helt underbara, dom blommar väl mest på försommaren iof. Får klura lite till o höra av mej igen. Kram A

Vita verandan sa...

Gokvällen!
Jo jag frågade allt efter dig men I. hade inte sett dig...så jag förstod att du var ledig. Jacob tycker det är spännande att åka dit!

Perenner är svårt. Jag gillar daggkåpa, kantnepeta, stormhatt är också fin, och så malva kankse...finns många fina.

Kram Anna

ps fin kruka. Jag tycker absolut du ska ta dig tid och vara med att tävla!

Emilia sa...

Hej!
Leksand vann och det satt två jublande karlar i soffan, en herr Karlsson och en junior Karlsson ;)

Ja det ska bli jätteroligt att ses, var alldeles för länge sen!! Så kul att fira goa Astrid, hon blir så stor så!!

Då fixar vi över pengarna till dig :)

Hoppas ni får en toppendag imorgon nu, krama födelsedags tjejen från mig!!
Kramar

carin sa...

Höstanemoner blir höga finns i ljusrosa/vitt. Stormhatt blommar länge finnns i de färger du önskar också. (de är dock giftiga) stjärnflocka är också en super fin gammal torparväxt/mormorsblomma. stäppsalvian brukar blomma lila i 2omgångar under sommaren hos mig och så gillar jag rosenvialen-den cerisa klätterväxten som ser ut som luktärt men utan doft. lycka till!

Kanske gillar du:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...