söndag 25 januari 2015

När man har ätit bananpannkaka med hirsflingor

God kväll på er!
Över en månad sen jag skrev nu, julen är över och ett nytt år är här och snart är redan Januari förbi. Hoppas ni har njutit av julen och fått en bra start på det nya året. Här har vi haft en skön julledighet och kommit in i vardagen med allt vad det innebär.

Fyllt år har jag också hunnit med och göra, och jag blev så otroligt bortskämd med fina paket så det var inte klokt. Bland annat ett nytt objektiv till kameran och himmel så roligt det blev att fota igen, äntligen börjar jag få dom där bilderna jag vill ha.




Har ni avgett några nyårslöften? 
Mitt enda är väl att jag ska försöka stärka upp min kropp, tre graviditeter har allt satt sina spår. Jag är väl inte så där noga med vad jag äter precis försöker att hålla godsaker till helgen men annars äter jag allt och mycket. Jag tycker om att testa nya saker och idag gjorde vi bananpannkakor med hirsflingor, nomnom säger jag bara. Om ni vill testa så gör ni så här.

Bananpannkaka med hirsflingor

 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 stor mogen banan
1 stort ägg
2 msk smält smör 
2 1/2 dl mjölk

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Mosa bananen och blanda ner i bunken, tillsätt smör och mjölk. Vispa slutligen i ägget och låt gärna smeten stå i 10 minuter. Stek små plättar i en stekpanna med smör, ca 2-3 minuter på varje sida tills de blir gyllenbruna. Servera med vispad grädde, keso och hallon.

 
 Fin kväll till er nu vänner!
Kram Johanna 




1 kommentar:

Hemma på Sjuan sa...

Grattis i efterskott! Kul med nytt objektiv och fina bilder. De ser goda ut pannkakorna. Kram Suss

Kanske gillar du:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...