måndag 2 mars 2015

När man har gjort himmelsk päronpaj

Ny vecka och ny månad, så härligt. En månad som jag verkligen ser fram emot, två sessor som fyller år här så kalas ska ordnas, en tripp till huvudstaden för lite shopping men höjdpunkten blir ändå mello finalen, vi är så taggade.
Nu till något helt annat ett recept på en helt fantastisk päronpaj.


Toscansk päronpaj

150 g rumsvarmt smör
3 dl mjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver

Knip ihop allt till en deg och tryck ut i en  springform

500 g inlagda päron
1 ägg
3 dl crème fraiche 
2 tsk vaniljsocker
3/4 dl socker

Skiva päronen och lägg dom i botten av pajskalet. Blanda ihop de övriga ingredienserna och häll över päronen. Grädda mitt i ugnen i ca 30 min på 175-200 grader. Pajen ska inte ta färg. ät den kylskåpskall med en klick vispad grädde. 



Trött bloggerska här idag så nu blir de en kopp kaffe med den sista biten av just den här pajen, slå sig i soffan och kika på husdrömmar och Jordskott, Har ni sett den serien? Gaah så obehaglig den är men jag sitter som fast klistrad och kan inte sluta titta måste ju vara bästa betyget. 

Fin kväll till er nu!
kram

Inga kommentarer:

Kanske gillar du:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...