onsdag 18 maj 2016

Rabarbercheescake i glas

I lördags var det ju stora finalen i Eurovision så då fixade jag till en enkel liten dessert till familjen. Rabarbern växer ju så det knakar nu så något av den fick det bli. Med en liten mix av olika recept så blev det slutligen den här lilla skapelsen.


Rabarbercheescake i glas

 5 port

Rabarberkompott med hallon
  7 dl rabarber
3 dl hallon
1 tsk riven färsk ingefära
1 tsk kardemumma
2  dl strösocker

Skär rabarbern i ca 2 cm långa bitar. Lägg i en vid kastrull, ej aluminium. Koka ihop rabarbern med hallon, ingefära, kardemumma och socker på svag värme i ca 15 min. Häll upp på en burk och låt den svalna helt.

Ostkräm
 200 g Philadelphiaost
2 dl vispad grädde
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker

Blanda ihop Philadelphiaosten med socker och vaniljsocker. Vispa grädden. Blanda ner ostkrämen med grädden.

Botten
4 digistivekex
3 msk smör
 Smält smöret och smula när digestivekexen och blanda runt.

Lägg några skedar av kexsmulorna i botten på ett glas, skeda över ostkrämen. Låt stå i kylen i 2-3 timmar. Innan servering, toppa med rabarber och hallonkompotten.



Nu ska jag fixa i ordning inför morgondagen innan det är dags att krama kudden.

Kram på er 
 

Kanske gillar du:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...