söndag 7 februari 2016

SEMLEMUFFINS

Hej söndag!
Här har vi lite fixardag för till veckan kommer dom och sätter in det som ska kompletteras och förnyas i köket så lite småfix för oss att göra innan dess. Längtar så tills på tisdag då detta ska ske. I fredags kom dom nya bänkskivorna och dom är bara såå fina.

Snart kommer mor- och farföräldrar på lite söndagsfika och det passar ju perfekt då jag bakade semlemuffins igår. Tänkte ni skulle få receptet på dessa godingar. Gjorde en liten twist på fyllning efter att jag såg Roy Fares baka semlor i veckan.

 
Semlemuffins
15 stora el 20 små

3 ägg
2,5 dl socker 
75 g smör
3/4 dl mjölk
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk malen kardemumma
en nypa salt

Fyllning:
snabbmarsan (ska ju kanske egentligen vara egen vaniljkräm men jag tog en genväg)
mandelmassa

Vispa socker och poröst. Smält smör och blanda i mjölken. Blanda alla torra ingredienser som sedan vänds ner i ägg och sockersmeten. Tillsätt smöret.
Fyll muffnsformar till 2/3 delar och grädda mitt i ugnen på 200 grader i 12-15 min.
Låt muffinsen svalna. Skär sedan ut en trekankantig bit ur toppen på varje muffins. Vispa ihop en bit mandelmassa med ett par skedar snabbmarsan. Fyll muffinsarna och spritsa på grädde, sätt på locket och pudra sen över florsocker.
Njut!!
 

 
Bäst och gå och fixa till sig lite innan gästerna kommer.
Skön fortsättning på söndagen till er!
 
KRAM

lördag 6 februari 2016

MELLOMYS

Är ni redo?
Snart första delfinalen av Melodifestivalen och vi är verkligen tagga här. Vi har klätt upp oss i fin kläder och har precis ätit en sån god middag.
Torskrygg med potatismos, rårörda lingon, bacon och skirat smör, mums.


Nu laddar vi med godis och chips så nu är vi redo.
Trevlig kväll fina ni!
KRAM

torsdag 4 februari 2016

När man har piffat sängbord

Godkväll raringar, redan torsdag. 
Snart helg och inte vilken helg som helst, på lördag börjar ju mello. Tittar ni? Här sitter vi bänkade, speciellt Astrid och Nora är ju så förtjusta i detta evenemang. Förra året var vi på plats i Stockholm och såg Måns när han vann den stora finalen, riktigt mäktig känsla.


Vad roligt att ni tyckte om vårt sovrum, verkligen så nöjda med det. 
Tänkte visa våra sängbord som jag piffade till med några nya snygga knoppar. Sängborden kommer från IKEA och med små metoder kan man verkligen förhöja en möbel.



Knopparna hittade jag hos My Habitation
som för övrigt har mycket annat fint också.


Matchar snyggt lampan som jag hittade på en loppis för en tjuga, med en ny lampskärm så blev den som ny.

Nä nu är det nog dags att gå och skölja ur håret innan det får en alldeles för vit ton här, sitter med slingor i håret.

Trevlig kväll!
Kram

måndag 1 februari 2016

VÅRT NYA SOVRUM

Hej vänner!
Det var bra längesedan jag var här inne nu. Veckorna innan jul bestod av jobb och renovering för att få klart allt till jul så vi kunde få fira jul i vårt nybygge. Ni som följer mig på Instagram har ju sett bilder där hur det slutligen blev så in och kika där vänner för där uppdateras det nästan varje dag.

Vi hann iallafall precis färdigt till jul och den största gran jag skådat fick också flytta in. Några dagar efter jul var jag med i en bilolycka, som jag fortfarande håller på att repa mig ifrån, så det blev mitt fulla fokus efter jul att bli bra från de skadorna igen.

Men nu tänkte jag iallafall att ni skulle få se vårt nya sovrum, som blev sååå bra. Precis sådär lyxigt och mysigt som vi hade tänkt oss. Riktig hotellrumskänsla.


 Välkommen in!


Sovrummet är ju alltså vårt gamla matrum. Den gamla ingången in till köket har vi murat igen med tegel från den gamla ytterväggen som revs när vi öppnande upp till vår utbyggnad.

Pardörrarna som vi fann på loppis för ca 5 år sedan har äntligen fått komma på sin rätta plats. Tänk att vår dröm för fem år sedan nu har blivit sann, det är så man får nypa sig i armen flera gånger om dagen ibland för att förstå att det verkligen är sant.



Tapeten från William & Morris är jag helt förälskad i, blev så himla fin med en väldigt lugn färgskala passar den väldigt bra i ett sovrum.



 På golvet la vi in en heltäckningsmatta som jag verkligen kan rekommendera. Den är ju inte alls sådär hård och otäck som dom va på 70-80 talet om ni kommer igång dom, nä fy nej. Den är är mjuk och alldeles silkeslen och skimrar i lite pärlemor.



Så där har ni lite av vårt nya sovrum, nu återstår det att bygga garderober och få in förvaring innan det helt är klart.

Önskar er en fin start på veckan och idag är det ju ny månad med, härligt tycker jag.

KRAM

Kanske gillar du:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...