söndag 26 april 2015

När man har gjort årets första rabarberkaka

I fredags fick vi besök av min fina Hanna och hennes två små killar. Tanken var att vi skulle sitta vid solväggen med en kopp kaffe och prata om ALLT som vi alltid gör, ja hälften av det man har tänkt att prata om brukar ungefär hinnas med, och barnen skulle leka glatt i trädgården. Nu blev det inte riktigt så, solen lyste med sin frånvaro så vi myste inne i orangeriet istället men barnen dom lekte glatt ändå ute i trädgården.

Till fika hade jag gjort årets första rabarberkaka, hur gott är inte det egentligen? Älskar rabarber.
Receptet ska ni givetvis få också.


Rabarberkaka

2-3 stjälkar rabarber (ca 4 dl )
1 tsk kardemumma (hade ingen hemma så tog kanel istället och det gick också bra)
2 tsk strösocker

100 g smör
2 dl strösocker
1 ägg
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
4 dl mjöl
1,5 dl mjölk

Skär rabarbern i ca 1 cm tjocka bitar. Blanda socker och kardemumma i en påse tillsammans med rabarbern och skaka om.
Låt smör bli rumsvarmt och rör sedan ihop det med sockret. Tillsätt ägg, vaniljsocker, bakpulver och rör till en jämn smet. Tillsätt mjöl och mjölk och blanda. Häll i rabarbern och bland runt. Bred ut i en rund smörad och bröad springform.Grädda i nedre delen av ugnen i 175° i ca 35-40 min.
 Servera med vaniljglass eller vaniljsås.



Så mitt i vårt samtal ringer mannen och säger att lägg bubblet på kylning. Jag trodde inte att det var sant. En dröm som vi länge har haft är inte längre en dröm utan kommer med största sannolikhet att bli verklighet. Jag är fortfarande så glad så det bara bubblar och jag ska självklart dela med mig av vårt kommande projekt. 

Helgen har gått i raket fart med både fixardag på förskolan, kalas för tjejerna middag med vänner, loppistur och fix med vår nya familjevän. Vi har blivit båtägare här i veckan med. Så man kan minst sagt säga att veckan har varit händelserik. 
Nu blir det lite Falk film innan det är dags att ladda för nästa vecka.

Fin kväll till er!
KRAM

onsdag 22 april 2015

Dinnersafari och cykeltankar

Om några veckor är vi bjudna på Dinnersafari, eller cykelfest som är ett annat ord för det. Idén med det hela är att man cyklar hem till främmande människor och äter middag. Du blir tilldelad att antingen laga förrätt, varmrätt eller efterrätt och varje rätt äter man på ett nytt ställe så man träffar nya människor hela tiden. Så rolig idé som jag ser fram emot jätte mycket. Grejen med det hela är ju som sagt att man cyklar runt och då är det ju väldigt bra med en cykel vilket jag just nu saknar. 

För några år sedan blev jag av med min cykel och det har väl inte riktigt blivit av att jag har skaffat en ny men nu ska jag alltså ta tag i det. Har verkligen saknat att ha en cykel, så nu ser jag fram emot att vi även ska kunna göra små cykelutflykter tillsamman hela familjen i vår och sommar. Eftersom vi bor i en liten sommarstad så är det verkligen det perfekta sättet att ta sig fram på.

Till vår dotters femårsdag beställde vi en cykel online på Bikester.se och vi blev otroligt nöjda med den för att inte tala om vår dotter som blev överlycklig. Snabbt och smidigt levererades den hem till dörren. Så nu tänkte jag också beställa en cykel på nätet. Här hittade jag flera fina cyklar och min favorit är den här, helt underbar färg tycker jag.



Nu hoppas jag på lite fint väder med när vi ska iväg på cykelfest så man kan ta på sig någon härlig vårklänning.



Vilka underbara dagar vi har haft nu, njuter för full. Tänk så mkt solen och ljuset gör för humöret och själen. Så ikväll passade vi på att grilla, dom pratar ju om att sämre väder är på gång så det gäller att ta vara på dagarna nu. 

 Nu ska jag ta kvällen här!

Kram på er!

söndag 19 april 2015

Trädgårdsöndag

En heldag ute i trädgården blev det idag. På förmiddagen lyste solen med sin frånvaro men sen till slut efter lunch kom den fram och så skönt det blev, ja om man hittade en plats i lä det vill säga för blåst det har det minsann gjort. 

Igår köpte jag en hel kartong med penséer som skulle planteras. Hade nog inte riktigt reflekterat över hur många det var i den där kartongen för jag tyckte jag plantera och plantera, hämtade kruka efter kruka och det tog aldrig slut, men fint blev det.




God kväll vänner!
Har ni haft en bra helg? 
Här har vi bara haft det bra. Igår var det kalas för min bror som fyller 30 år imorgon och tjejerna var på kördag innan dess, sång och lek för ett hela slanten.
Idag har vi alltså tillbringat dagen ute och i vårt orangeri. Det är inte klokt vad glad jag är att vi fick bli dom lyckliga ägarna till denna lilla oas. Ett riktigt energi och ljusterapi rum.
Lite småfrusna blev vi allt efter att ha varit ute i blåsten, så ikväll tändes brasan och det sprakar så mysigt i bakgrunden nu. Lite soffhäng får det bli nu innan det är dags att sova och ladda inför vardagen igen.

Kram på er

onsdag 15 april 2015

När man älskar loppisar

I helgen gjorde jag en miniturné på två loppisar här i stan och några små saker kom med hem. Alltå loppisar man kan ju inte annat än att älska dom. Finns ju mycket som man absolut inte vill ha men sen finns det ju de där små guldkornen som är så otroligt roligt när man hittar och en barnslig lycka infinner sig.


Den här vasen var ett av helgens fynd och även den lilla rökgrå burken med lock som ni ser i bakgrunden. Den blev perfekt att ha lite flingsalt i. Jag fick den till halva priset då det var 50% på allt på loppisen, då kan ni ju bara tänka er hur billigt det blev.

Imorgon har vi ledig dag här jag och tjejerna och inget direkt inplanerat så det ska bli mysigt att ta dagen som den kommer. Nu är det dags att natta små hjärtan här.

Trevlig kväll vänner!
Kram

söndag 12 april 2015

Grillade revben...

...oj oj oj så goda dom här är. Har blivit en av dom stora favoriterna här hemma. 
Så möra och köttet det bara lossar så där lätt från benet som man önskar. 


Igår premiärgrillade vi här hemma. Efter en trädgårdsdag var det så skönt och sätta sig i ett solvarmt orangeri och avnjuta middagen och lite senare när kylan gjorde sig påmind så satte vi på vår gasolvärmare och kunde njuta där ute ett tag till.
Och receptet på dom här godingarna ska jag ju självklart dela med mig av.

Grillade Ribbs (2 pers)

800g revben
1 gul lök
1 morot
1 köttbuljongtärning
2 vitlöksklyftor

Lägg i revbenen i en stor kastrull och fyll med vatten så att det täcker revbenen. Skala och dela moroten, löken och vitlöken och lägg i det i grytan tillsamman med en buljongtärning. Koka i ca 1 timme.

Glaze

 1 dl ketchup
2 msk rapsolja
0,5 msk soja
1 msk kalvfond
2 msk flytande honung
0,5 msk chilisås
2 pressade vitlöksklyftor
svartpeppar

Blanda ihop alla ingredienser till glazen och pensla på båda sidorna av revbenen. Lägg på grillen (eller sätt in ugnen på grill) , grillas till de har fått härlig färg ca 15 min per sida. Pensla på mer glaze under tiden.

Vi åt dom tillsammans med hemmagjord coleslaw, ICA:s jumbo frites, såå goda, beasås och barbecuesås. Mums vilken måltid. 





Godkväll raringar

Oj så det har blåst här idag, tur att man fick en heldag ute igår för idag har vi mest hållit oss inne. De stora tjejerna har varit på maskeradkalas och just nu finns det inte något alternativ än att det är Elsa i Frost man ska klä ut sig till. Så här har det tuperats och flätats hår för att försöka få till en Elsa frisyr och som tur var var tjejerna riktigt nöjda med vad jag lyckades åstadkomma. Nu ska jag förbereda inför veckan och sen blir det en stund i soffan.

Trevlig kväll vänner!
Kram

Kanske gillar du:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...