tisdag 24 mars 2015

När man har firat två sessor

I helgen har vi firat vår största och minsta sessa och de var så nöjda båda två. Underbart att se vårt lilla busfrö för första gången förstå de här med att fylla år. Varsin tårta skulle de vara enligt önskemål från stora tjejen. Godaste tårtan enligt mig och receptet hittar ni här.








Den här bokstavsgirlangen från ommdesign är riktigt kul tycker jag, köpte den till vårt bröllop och sen har den åkt upp lite här och var med olika budskap.

Vårt älskade lilla charm- och bustroll fyllde alltså två igår och hon är ju bara för söt när hon ska vis med sina fingrar att hon fyller två, inte det lättaste det där precis.


Vår stora omtänksamma tjej som fyllde sex år förra måndagen, Finaste storasystern man kan tänka sig. Har lite svårt att förstå att det är dags för henne att börja förskoleklass, vad hände med tiden egentligen!?

Nä nu ska jag ta och krypa upp i soffan och njuta av kvällen och njuta av de sista resterna av helgens tårta.

Fin kväll till er vänner!
Kram

torsdag 12 mars 2015

När man ska fixa fina paket

Så underbart väder vi har haft de sista dagarna, vågar man tro att det är våren som knackar på på allvar? Hoppas det.

Här börjar snart vår födelsedagsrace, för jag tror att nästan alla i vår släkt har lyckats med att ha sin födelsedag på våren. Först ut är vår stora sessa som fyller 6 år, hur galet är inte det, känns ju som det var igår jag höll henne i min famn för första gången. Som hon ser fram och längtar efter denna dag, det har varit nedräkning länge nu. Idag sa hon att det är nog dags för oss att börja köpa presenter för det är bara 4 dagar kvar, sötisen. 




Vad hon inte vet är att presenter redan är fixade och nu återstår bara det lite fin inslagning.
Är ju svag för fina paket så förra veckan blev det ett besök till Lagerhaus för att fixa lite fint pappaer och dylikt. Smycken, en super fin jumpsuit fr Pompdelux, klocka, lite pyssel och skor kommer födelsedagsbarnet att få i sina paket


Hej vänner!
Har ni en skön kväll?
Snart helg igen och för oss ska det bli ett besök i huvudstaden. Ser så fram emot det. Lite shopping ska det bli men den stora attraktionen är att vi ska se finalen i Mello, tjoho, vi är såå taggade!!

Hittar ni på något skoj i helgen?

Fin kväll till er!
Kram på er

måndag 2 mars 2015

När man har gjort himmelsk päronpaj

Ny vecka och ny månad, så härligt. En månad som jag verkligen ser fram emot, två sessor som fyller år här så kalas ska ordnas, en tripp till huvudstaden för lite shopping men höjdpunkten blir ändå mello finalen, vi är så taggade.
Nu till något helt annat ett recept på en helt fantastisk päronpaj.


Toscansk päronpaj

150 g rumsvarmt smör
3 dl mjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver

Knip ihop allt till en deg och tryck ut i en  springform

500 g inlagda päron
1 ägg
3 dl crème fraiche 
2 tsk vaniljsocker
3/4 dl socker

Skiva päronen och lägg dom i botten av pajskalet. Blanda ihop de övriga ingredienserna och häll över päronen. Grädda mitt i ugnen i ca 30 min på 175-200 grader. Pajen ska inte ta färg. ät den kylskåpskall med en klick vispad grädde. 



Trött bloggerska här idag så nu blir de en kopp kaffe med den sista biten av just den här pajen, slå sig i soffan och kika på husdrömmar och Jordskott, Har ni sett den serien? Gaah så obehaglig den är men jag sitter som fast klistrad och kan inte sluta titta måste ju vara bästa betyget. 

Fin kväll till er nu!
kram

Kanske gillar du:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...