måndag 29 september 2014

När man har höstfixat i orangeriet

En trädgårdssöndag blev det igår, utemöblerna åkte in på vinterförvaring och lite annat fix i trädgården fick vi också gjort. Alla växter som skulle vinterförvaras åkte in i orangeriet med så nu är det bara att hålla tummarna att dom överlever.
De är ju helt fantastiskt höstväder vi har så de va riktigt skönt att vara ute hela dagen och ladda med frisk luft.

Lite höststädning i orangeriet blev det med. Tidigare i somras hade vi inbrott i orangeriet, inget dyrbart som vi blev av med men fruktansvärt obehagligt och så arg och ledsen man blir av att inte folk kan hålla fingrarna i styr. Nog om det. 


 
Det gamla armeringsjärnet som har agerat växtstöd åt tomaterna i somras fick nu bli en del av en liten ljussintallation, riktigt nöjd med det. Nu saknas det bara någon belysning inne i orangeriet.



Den här ljusstaken köpte jag förr året från den här ljuvliga butiken. 
Så rolig att variera efter årstid, humör och högtid.


En fin start på veckan till er vänner!

Kram

torsdag 4 september 2014

En sensommarkväll i köket

God kväll vänner!
Trött bloggerska här ikväll, två små som är lite krassliga så idag har de blivit VAB. En mysig dag har vi haft här hemma, tjejerna och jag, så min trötthet kan jag absolut inte skylla dom. Hoppas verkligen inte att det är något på g för min del, vi ska ju snart iväg till varmare breddgrader så sjuk de vill jag absolut inte bli nu.




 En stor skål med äpplen plockade jag in här ikväll. 
Vilken fantastisk lyx det är att gå ut och plocka sin egen frukt. 
Lite darrigt är det dock när jag ska balansera på den gamla trästegen.



Nu kryper jag ner i soffan under en go pläd med lite godis som blev över från helgen.

Fin kväll till er!

Kram

onsdag 3 september 2014

Tips på dessertvin till bröllopstårtan

Jösses vilka fina bröllopspresenter vi fick av våra underbara vänner och familj. 
Vi hade önskat oss bidrag till en resa som ska gå till varmare breddgrader med hela familjen. Dessutom fick vi en massa fina sprattelflaskor så det har vi nog för hela året tror jag och så en flaska Icewine, har ni inte smakat det dessertvinet så kan jag varmt rekommendera det. 




I tidningen Elle mat och vin fick jag idén att vi skulle servera ett dessertvin som avec till bröllopstårtan, kändes lite mer otippat och nytänk än de vanliga avec dryckerna som brukar serveras. Vi valde att inte ha någon efterrätt utan tårtan fick bli efterrätt istället. 
Dessertvinet Moscatel de Setubal passade perfekt till prinsesstårta.


God kväll!
Här har vi haft ledig onsdag och vilket väder vi fick, sommarvärmen är tillbaka, så några timmar ute har det blivit idag.
Har även varit och känt och klämt på pompdeluxs höstkollektion, åhh så fin den är. Älskar verkligen höstkläder, mysiga koftor, stickade klänningar, mjuka mössor och halsdukar ja hur mycket fint som helst.

Åh så har Astrid börjat i kör idag, stora tjejen som absolut inte ville att mamma skulle sitta utanför och vänta. Ska bli roligt och höra vad hon tyckte om det. 

Nu får ni ha en fin kväll vänner!
Själv ska jag ta och kika i Airshopen och se om vi ska beställa något från taxfreen.

Kram

måndag 1 september 2014

När man har söndag och äter äpplepaj och köttgryta

Hej vänner!
Ny vecka och helgen rusade förbi alldeles för fort som vanligt. Här har vi mest tagit det lugnt med lite småfix som har hamnat på efterkälke. Igår kom ju värmen tillbaka och det va riktigt härligt ute, men jag hade höstkänsla i kroppen så årets första äpplepaj blev det och så en riktigt god köttgryta, riktigt höst- och söndagsgott.

Årets första äpplen från träden här hemma, och med fem äppleträd blir det myyycket frukt.


Farmors äpplepaj

5-6 äpplen
1 dl socker
3 dl vetemjöl
150 g smält smör
1 tsk bakpulver

Skala och klyfta äpplena, lägg dom i en påse tillsammans med lite socker och kanel och skaka om. Lägg äppelklyftorna i en smord form. 
Smält smöret och blanda i de torra ingredienserna. Blanda allt till en smet och bred på äpplena. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader, 30 min.
Njut med vaniljsås.

Min lilla klättertjej. 
 Oj som hon älskar allt som har med fart och höjd och göra denna tjejen, totalt orädd för det mesta och måste testa allt. 
 Till middag köttgryta på högrev som hade kokat i många timmar så det blev så där underbart mört att det bara faller isär, oj så gott det var med lite potatismos till. Den gamla grytan från min gamle mormor ger mig en riktigt nostalgi tripp när jag lagar mat i den.

Nu blir det soffan och Idol efter en kvällspromenad. 
Så imponerad av alla dess människor som ger allt och i många fall får sina drömmar krossade.
Finaste veckan till er.

KRAM

Kanske gillar du:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...