torsdag 26 juni 2014

När man vinner en Triwa klocka från Modesto

För ett par veckor sedan hade jag den STORA lyckan att vinna denna ursnygga klocka. Butiken Modesto hade en tävling på instagram och jag hoppade högt i soffan när jag fick se att jag hade vunnit. Jag som på sin höjd brukar vinna en ny lott på triss.
  Åh söta Jenny som var så snäll att jag fick byta till den i rose med, total lycka när den kom med posten.



Jag som bara ett par dagar innan hade visat den för mannen och sagt att den här vore ju inte fel och få i morgongåva. Ja nu får jag helt enkelt komma på något annat.



God kväll!

Allt bra med er vänner?
Idag har vi träffat prästen som ska viga oss och det kändes väldigt bra. Lite gåshud fick man allt när man satt där och gick igenom allt och känslorna som idag bara var en bråkdel av vad man kommer känna den stora dagen fanns också där. Mindre än två månader kvar nu så de börjar allt bli en hel del och stå i och med sommaren framför oss så kommer ju tiden att gå så fort, som det har en tendens att gör på sommaren.
Åh vad roligt det ska bli!!

Fin kväll till er nu!
Kram

måndag 23 juni 2014

Bara blommor från trädgården

En tur runt i trädgården ikväll och en bukett med blommor fick jag med mig in. Har sagt det förut men måste säga det igen, vilken otrolig vardagslyx det är att bara gå ut och plocka sin egen bukett. Så nu doftar det ljuvligt här inne av rosor, pioner och fläder.





Nu kom mannen in med lite ost och kex här, mums.
Så nu önskar jag er en fin kväll

Kram

lördag 21 juni 2014

Räkfrossa i orangeriet

En liten små kylig midsommardag med solen som har kikat fram lite då och då har vi haft här idag. 
Så då är det väldigt skönt att ha vårt lilla orangeri och krypa in i. 
Ikväll dukade vi upp med räkor, tände ljus och satte på vår gasolkamin där inne och hade en mysig middag, jag och mannen.




Vi åt och pratade om våra drömmar med huset. 
Stora drömmar som skulle bli såå bra.
 Men just nu ska vi bara njuta av allt som vi har gjort och vi har inga större projekt på gång den närmaste tiden och det känns väldigt skönt.
Men drömma det måste man ju göra!
 
En utav våra oljelampor från Klong som börjar få en riktigt fin patina. 
Ingen putsning här inte.


Nu har vi flyttat oss in och tänt en massa ljus. Mannen ser på fotboll och jag fastnade här och nu tror jag bestämt att det finns lite rum för jordgubbar och grädde, vi blev fullkomligt proppmätta efter räkfrossan så det fanns inte en chans att få i sig någon efterrätt tidigare ikväll.

God kväll vänner hoppas att ni har fått njuta av en riktigt skön midsommarhelg.
Igår firade vi midsommar enligt alla traditioner med goda vänner. 
Idag har vi fixat här hemma och tagit det ganska lugnt. De stora tjejerna åkte till farmor och farfar på förmiddagen och ska sova där inatt.

Fin kväll till er!
Kram

torsdag 19 juni 2014

Hemgjorda sommarpresenter och midsommarfirande

Idag var det midsommarfirande på tjejernas förskola och till fröknarna hade vi gjort en liten sommarpresent, hemgjord rabarbermarmelad. Så roligt att få ge bort något som man själv har gjort och som ofta är så uppskattat. Receptet hittar ni här



Ett riktig mysig förmiddag hade vi. Midsommarstången kläddes.


 De övades på sånger innan dansen runt midsommarstången


Och självklart bjöds det på jordgubbstårta

Och sen kramades vi med fröknarna och önskade varandra Glad sommar. Så nu är sommarfeelingen på topp och vi ser fram emot ett härligt sommarlov med förhoppningsvis mycket sol och bad och tid tillsammans.

Nu önskar jag er en riktigt Glad midsommar!
Kram på er

måndag 16 juni 2014

När pionerna blommar

Älskade pioner, lika vackra som knoppar som utslagna!



Nu börjar våra cerisa pioner att slå ut och vi har köpt två plantor till med doft pioner som ska planteras nere vid orangeriet, skulle nog kunna ha hur mycket pioner som helst. 

Min tanke var ju att ha en hel bunt med pioner i min brudbukett men säsongen är ju över i augusti och de skulle bli väldigt dyrt att fixa fram dom då så de blev till att tänka om och jag tror att de jag nu har bestämt mig för kommer att bli riktigt bra det med.



God kväll vänner!
Nu har jag och tjejerna sommarlov och vi började med att fixa lite i deras rum, än är det lite småfix kvar men en bit på väg är vi allt, bilder kommer så klart när vi är klara. Efter en regnig förmiddag så sprack det upp och solen kikade fram och det blev en riktigt skön eftermiddag med lite trädgårdsfix och plantering.

Men nu har jag bänkat mig i soffan och ögonen känns allt lite trött så nu får de bli soffhäng för hela slanten.
Fin kväll till er!

Kram

söndag 8 juni 2014

Ljuva blomstertid

Åh vilken dag och vilken kväll vi har haft idag! 
Igår kväll sa vi till tjejerna att imorgon då har vi en överraskning som vi ska göra, dom har längtat sååå efter att åka till stranden, så när dom förstod idag att de var en stranddag med bad som väntade blev dom ju helt överlyckliga. Åh så härligt vi har haft de, inget bad för mig dock idag men bara så härligt att vara på stranden och koppla av, njuta av solen och ha picknick och bara vara med mina finaste.


God kväll vänner!
Här har jag precis kommit in från trädgården.
 Tagit en runda och vattnat och pysslat om våra växter och små odlingar.

I sovrummet har jag plockat in lite vackra lupiner. Så härligt nu när man kan fylla husets alla rum med små buketter från det vilda. På tal om sovrum så har jag lite små planer för det men det får bli till hösten så återkommer mer med det då, men mysigt och fluffigt ska det bli.



Nä nu ska jag krypa upp i soffan och ta mig lite jordgubbskvarg och hackade nötter, mums.

Fin kväll till er!
kram

torsdag 5 juni 2014

4 årskalas och citronkladdkaka

Igår fyllde vår Nora 4 år, vårt lilla bustroll med glimten i ögat, och vilken underbar dag vi hade tillsammans. En sprudlande glad tjej från morgon till kväll. De som hon hade önskat sig allra mest var en dockvagn där dockan både kunde ligga och sitta och en sån hade vi köpt till henne och de var ren och skär lycka på morgonen igår när hon öppnade sitt paket med dockvagnen i. 

Till kalaset bakade jag en citronkladdkaka. De har ju snurrat runt både på instagram och bloggar om denna kaka som alla har varit så saliga över så nu tänkte jag att de var dags och testa och den var ju himmelskt god kan jag meddela. Receptet hittar ni här.



På förmiddagen blev det ett besök på en lekplats så väntan på kalaset inte skulle bli sååå lång.
På kvällen var det dags för familjerna att komma på kalas, grillat och färskpotatissallad bjöds det på.



Födelsedagsbarnet



Och systrarna

Nu blir det soffan en stund och fix av naglar imorgon väntas nationaldagsfirande och 
då måste man ju vara lite fin!

Skön kväll till er
Kraam

måndag 2 juni 2014

Juni och sommaren knackar på

Vilka otroligt vackra dagar vi har haft den sista tiden, jag njuter för fullt! 
1:a juni idag och första riktiga sommarmånaden är här!!

Måndagar innebär ledig dag för alla mina tjejer så idag började vi med att gå på en blomsterpromenad, och det har plockats blommor det kan jag lova. Det är väl bland det lyxigaste man kan göra egentligen att få plocka sin egen bukett och pryda hemmet med eller ge till en go vän, alltid så uppskattat.

Här håller jag på att återhämta mig från lördagens överrasknings möhippa, jag var så otroligt säker på att det inte skulle bli den lördagen men tji fick jag.En helt fantastisk dag med massa skratt, underbara vänner och glada upptåg. Blir så otroligt varm i hjärtat att jag har så fina vänner som hade planerat den här dagen för mig, en oförglömlig dag!

Fin kväll till er!
Kram kram

Kanske gillar du:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...