tisdag 29 april 2014

När man får ett nytt rum!

För visst känns det så när våren och sommaren kommer, man flyttar ut och får helt plötsligt ett nytt rum. Vår altan var en av dom sakerna som vi gjorde första sommaren i huset och den är vi så otroligt förtjusta i. 
Här får vi plats med både matplats och en liten loungedel. 
En plats att umgås på med våra vänner och familjer.






Tanken i år är att försöka få det lite mer ombonat här ute, med mer blommor och grönt, mattor (redan fixat) kuddar och plädar.

Ja här vet jag att vi kommer att spendera många timmar framöver, det är en härlig tid vi har framför oss.

Må så gott så ses vi snart igen!
Kram Kram

söndag 27 april 2014

Rabarberpaj med muscovadosocker

Vilket väder vi har haft idag, rena sommarvärmen och långt in på kvällen har det varit varmt också. Det är ju helt underbart men det känns om de går lite för fort i naturen nu. Den här tiden vill man ju ska vara länge. 

Här har vi haft det en ganska lugn söndag och till eftermiddagsfikat gjorde jag en rabarberpaj, är väldigt förtjust i kombinationen det syrliga från rabarbern och det söta i smulpajen och glassen. Idag kombinerade jag ihop ett eget litet recept till smulpajen och det blev så gott med muscovadosocker som ger den där lite knäckigare smaken.




Rabarberpaj med muscovadosocker

5-7 stjälkar raberber
1 msk potatismjöl
1/2 dl muscovadosocker
1/2 dl socker 
1 tsk vaniljpulver

Smulpaj:
125 g smör
2 dl fiberrik havregryn
1/2 dl mjöl
1 dl muscovadosocker

Skär rabarbern i centimeter tjocka bitar, strö över potatismjöl, muscovadosocker, socker och vaniljpulver. Blanda ihop ingredienserna till smulpajen och smula över rabarbern. Grädda i 200 grader, 20 minuter, mitt i ugnen. 
Servera med god vaniljglass.

Trevlig kväll nu vänner!
Kram
 

fredag 25 april 2014

När man har plockat årets första förgetmigej

God kväll vänner!
Här njuter vi för fullt av sköna dagar i solen, med lite trädgårdsarbete, lek med barnen och en och annan kaffe på altanen så tiden framför datorn är minimal just nu. Hur är det med er?



Titta vad som har kikat fram i våra rabatter, förgätmigej, så otroligt söta. Första året som vi har dopm i vår trädgård men är det inte väldigt tidigt? Har lite dålig koll på när dom brukar blomma.
Så en bukett från trädgården fick bli helgens blommor, kan ju inte bli bättre. Lite vitt och blått har jag bytt till i soffan med. Älskar ju den kombinationen som ni vet.



Imorgon ska jag iväg på en liten shoppingtripp med några riktigt fina töser och det ska bli så roligt, massa tjejsnack ett glas vin i solen blir det nog också.

Fin fredagskväll till er nu vänner!
Kram

lördag 19 april 2014

Påskmiddag i orangeriet

God kväll vänner!
Har ni en skön påsk, hoppas det!
Här har vi haft en sån lugn och skön dag hemma, letat påskägg, njutit i solen, ätit gott och bara varit. Igår var vi och träffade familjerna och åt lite god vårbuffe. 

Idag har vi invigt grillen och grillat kyckling till kvällens Ceasarsallad, älskar verkligen det!
Middagen åt vi i orangeriet som hade värmts upp så skönt under dagen i det härliga vädret.






 Ha en riktigt skön fortsättning på påsken

måndag 14 april 2014

Liten vårlök i glasburk och små nyfikna fingrar

En ny liten vårlök har fått flytta in, en Bridal Crown, som doftar alldeles ljuvligt när man sveper förbi den. Små söta ljusgulvita klockor blir de när den slår ut.

De här med och ha saker på soffbordet är ju inte de lättaste med småbarn. Har inte riktigt haft de problemet att jag måste plocka bort massa saker som står i så där perfekt höjd för de små tidigare. Lilla Vera däremot har väääldigt långa fingrar, som är väldigt svåra att hålla i styr så nu kan man inte ha vad som helst på bordet precis.







Mitt favorit doftljus just nu är detta från Voluspa, mmm kan inte få nog av det, måste verkligen tändas varje kväll.  Är även en perfekt sak och ha på bordet när burken är i plåt, den går ju inte sönder när den åker i golvet och roliga och trumma på är den med!

Godkväll!
Påskveckan är här, påsken som är en riktigt favorit helg för mig. För oss blir de en helg som tillbringas med familjen, vänner, god mat förmodligen alldeles för mycket godis. Sen har dom ju lovat en rejäl dos med sol och värme också så lite tid i solstolen ska allt hinnas med också.

Fin kväll till er vänner!
Kram

fredag 11 april 2014

Pompomat i tjernas rum

FREDAG, veckans bästa dag! 
Fredagsmys står på schemat och idag tar jag med mig tjejerna till mamma och pappa och myser lite där, mannen ska till England och se på fotboll en stor dröm för honom som går i uppfyllelse så han är riktigt glad för detta.

Efter att vi hade kalasat färdigt här så åkte lite festdekoration upp i tjejernas rum. Har inte riktigt hunnit ta tag i deras rum och göra det mysigt men nu är de en början iallafall.



Förvaring, förvaring de kan man väl aldrig få för mycket av. Dom här snygga boxarna hittad jag på Netto för en riktigt billig peng. Perfekt storlek för målar-och pysselböcker, enkla och öppna och stänga för tjejerna.

Ha en toppen fredag nu mina vänner, så glad för att ni kikar in här!

Kram på er!

onsdag 9 april 2014

Att pynta påskriset

Påskriset är pyntat och klart och så mycket mer påskpynt brukar de inte bli här hemma. Några fina blommor ska vi väl ha också men det är nog allt. Pyntar ni mycket till påsk?

Lite dova färger på fjädrarna fick de bli i år, gammelrosa, grått och varmt brunt, och så några söta små vaktelägg.


Igår kväll hade vi lite vänner på besök och åt lite middag och det är ju så himla mysigt med lite vardagslyx, måste bli bättre på det, att bryta ekorrhjulet och alla rutiner.

Idag blir det ett besök till tandläkaren, ser jag inte fram emot men det måste göras, och sen ett besök hos svärföräldrarna.

Fin dag till er vänner!
Kram kram

fredag 4 april 2014

Fredagskänsla och bli glad för de små sakerna

Fredagskväll och lugnet har lagt sig här på Villa Haga, sessorna sover och vi har slått oss i soffan framför Let´s dance.

Idag var planen att vi skulle gå till gymmet hela familjen, jag och P skulle träna lillan skulle sova i vagnen och stora sessorna skulle roa sig i lekrummet. Tanken var god men de fanns ju alldeles för mycket att titta på tyckte lilla hjärtat så sova var ju inte och tänka på. 
Så istället snörade jag på mig joggingskorna och gick ut på en långpromenad och inte mig emot i det underbara vädret som var idag. Promenerade runt i vår lilla stad och varje gång jag gör det så slås jag över hur vacker vår stad är. Det finns så otroligt många fina sekelskifteshus bevarade här och ägarna har varsamt renoverat dom. Älskar att gå runt här i stan och inspireras av vackra hus och fina trädgårdar. Så nu är jag full matad med inspiration inför trädgårdssäsongen. 

Gick sen ner på strandpromenaden och Vättern låg stilla och blänkte så vackert i solens strålar. Ja de behövs verkligen inte så mycket för att jag ska bli glad. Vackra hus och lite vatten som blänker i solljuset så är jag nöjd. De enda som möjligtvis gjorde min promenad lite mindre trevlig var ett skoskav som bara blev värre och värre längs med vägen.



Första buketten med vitsippor fick jag med mig hem med.

Imorgon ska vi åka iväg och träffa fina vänner över helgen och det ser jag verkligen fram emot.
Vad hittar ni på i helgen?

Ha en riktigt fin helg nu!
Kram Kram

torsdag 3 april 2014

Att bara skriva bröllopsinbjudan

God kväll vänner!!
Här snurrar det bröllopsplaner för fullt i huvudet och fler och fler saker faller på plats. Mycket att planera men resan dit är fantastisk rolig och emellanåt känslosam, när alla känslor kommer över en.
 Idag har vi varit och pratat med bröllopsfotografen, ett möte som kändes väldigt bra och jag är helt säker på att det kommer bli fantastiska bilder. 


Tänkte jag skulle visa lite hur vår bröllopsinbjudan ser ut. Jag har gjort en egen stämpel. Jag skrev en text i word och skickade sedan in den till ett företag som har gjorde en stämpel. 

Sen har jag stämplat i guld på framsidan av vanliga vita fyrkantiga kort.


Inbjudan är utskriven på ett papper i pärlemor som jag sen har klistrat in i kortet, vi har ett separat blad med lite bra att veta information som ligger löst i inbjudan, även den är utskriven på papper i pärlemor. Inbjudan är väldigt enkel, precis som jag vill att den ska vara.

Trevlig kväll och kram på er!

tisdag 1 april 2014

Förnya vårdgarderoben till de minsta

Med våren och värmen kommer ju lusten och behovet av att förnya garderoben med lite kläder, inte bara till sig själv utan även till de små. De växer ju som hejsan de där små. 
Lillan har ju två storasystrar och ärva från så de finns ju en hel del redan kan man ju lugnt säga, men några godbitar har jag inte kunnat motstå att köpa till henne. De finns ju å mycket fint till de minsta och jag hamnar jämt på deras avdelning även om tanken från början var att jag skulle ha något till mig själv.
 Jag är lika förtjust i det söta,ljuvliga om jag är i de lite tuffare med djurmönster.


I födelsedagspresent fick hon den här ljuvliga sommarklänningen och till de ett par prickiga tights. Samma mönster fanns på en filt och den gick ju inte att motstå så de fick bli en present från systrarna. All kommer från Kappahls fantastiska serie Newbie.

Ett annat favorit märke är Pompdelux om säljs via nätet eller homepartyn. Denna enkla rosa klänning och ett par sköna tights med diskreta ränder av guldtråd kommer bli perfekt till sommaren.
Skyddskaninen från Maileg är en dopgåva från bror och svägerska och jag tycker den är så fin.
Lite mer lekvänliga kläder är dom här favorit jeansleggingsen från Pompdelux, blusen är också från Pomp men den köpte jag på rean i höst men liknande finns i vårkollektionen har jag sett. Koftan kommer från Kappahl.

Ja de va lite klädtips från mig idag till de minsta nästa gång får de bli för de lite större barnen.

Trevlig kväll vänner!
Kram

Kanske gillar du:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...