tisdag 30 april 2013

Trevlig Valborg med hallon och yoghurtdessert

Lite i sista sekund till ikväll kanske men jag tänkte tipsa om en enkel hallondessert, om inte till idag så kanske de kan vara något och smaska på till helgen! Ett eget påhitt med inspiration från förra veckans dessert.

Hallon och yoghurtdessert

(de är inga exakta mått utan jag har höftat och smakat mig fram)

4 port
4 dl grekisk yoghurt
1 dl kesella kvarg
1/2 dl vaniljyoghurt
1/2 dl siktat florsocker

frysta hallon som jag har kokat först ( ni har väl inte missat varningarna om hepatit A i frysta bär )
3 st krossade digestivekex

Fyll glasen med hälften av yoghurtröran, ta sedan lite hallon och sen resten av yoghurtröran. Toppa med ytterligare lite hallon och krossade digestivekex. 
Servera och njut!



Här blir de en lugn Valborg med familjen, lite god mat, tända en brasa och en stor påse godis, mums.
Önskar er en riktigt fin Valborgsmässoafton!!

Kram från mig

lördag 27 april 2013

Nya vårskor från Cream!!

Äntligen har jag hittat dom perfekta vårskorna från Cream!!
Har letat som en tok efter några sneakers som inte skulle vara för sportiga, dom skulle passa både till vardags och lite snyggt, bekväma och gå i och naturligtvis snygga. 
Beställda mina från den här sidan och när jag fick hem dom igår var det verkligen kärlek vid första ögonkastet och tillsammans med nya scarfen är jag nu redo att möta våren!!


 Till veckan kommer jag att presentera en tävling i samarbete med ett nystartat företag, det är två fin fina vinster, så missa inte det!

Ha nu en härlig lördag!
Här skiner fortfarande solen trots att dom lovade regn så det är nog bästa och gå ut o njuta så länge de varar...

Kram på er

tisdag 23 april 2013

Nu är vårens projekt igång, bygget av vårt orangeri!!

Nu händer de saker här på Villa Haga! I höstas blev vi lyckliga ägare till ett fantastiskt fint Orangeri. Första gången vi såg de va väl för tre år sen på pappas jobb och vi bara fantiserade om hur häftigt de skulle va att någon gång få äga ett sånt ,så lyckan va ju total när vi vann budgivningen!! Har tyvärr inga bättre bilder just nu.
Tomten bredvid vår har en gång i tiden tillhört huset så vi bestämde oss för att köpa loss den marken och efter ett antal vändor fram och tillbaka i olika instanser är den nu vår. Den nya tomten kommer att gå ända ner till bäcken ( bild 2 ). Så idag kom grävarna och började med att ta ner häcken och gräva för orangeriet!
Åh de är så spännande, ni kan ju vara gissa hur mkt de snurrar o planeras i mitt huvud hur jag ska inreda detta!!
Tack snälla för att ni kikar in trots dålig uppdatering just nu!
Stor kram till er alla







fredag 12 april 2013

Grön ärtsoppa med bacon o pepparrot

Äntligen har jag knåpat ihop ett litet blogginlägg!
Här tar vi de ganska lugnt och bara njuter av dagarna med en liten i familjen! Tusen tusen tack gör era lyckönskningar!!
Häromdan gjorde jag en grön ärtsoppa o fick önskemål om receptet på instagram så jag tänkte dela med de här till er!!

Grön ärtsoppa med bacon och pepparrot
Ingredienser
500g frysta gröna ärtor
1,5 dl vitt vin
0,5 dl grädde
1 schalottenlök hackad
Salt o peppar
4 skivor bacon hackade
1 bit pepparrot, riven
Crème fraîche

1. Koka ärtorna enligt anvisningar
2. Reducera vinet tillsammans med grädden i en annan kastrull tills hälften återstår.
3. Mixa ärtorna till en slät puré, tillsätt vatten om de inte mixas ordentligt
4. Häll över ärtorna i vin gräddreduktionen, tillsätt löken o koka upp allt. Smaka av med salt o peppar
5. Knapperstek den hackade baconen
6. Servrar med bacon, riven pepparrot och en klick crème fraîche

För ett par år sedan provade vi på en lokal matkasse ett tag och de här receptet va de första vi skulle göra o vi va nog lite skeptiska till hur de skulle smaka men de va bara så gott. Rekommenderar verkligen att ni testar!!




Kanske gillar du:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...