söndag 30 september 2012

Bullbak och min nya kompis...

Usch och fy vilket ruskigt väder det va igår, men då passar det ju alldeles utmärkt med ett bullbak! Så på morgonen satte jag och tjejerna igång med detta. De va två entusiastiska små tjejer som deltog i förmiddagens stora bak.




Har ni sett min nya kompis? Den fick flytta in här i somras och jag ångrar inte en sekund att jag valde och köpa en Kitchen Aid, är bara sååå nöjd med den!



Pappan i huset som hade jobbat natt fick nybakta bullar och mjölk på sängen när han hade vaknat, det uppskattades mycket!!
I
Idag ser det ut och bli sol, härligt, så nu ska vi fixa i ordning här och sen blir det loppis,  trädgårdsfix, en tur till skogen och sen ska jag fortsätta med mitt lilla mini projekt som jag påbörjade sent igår....

Ikväll ska jag kika in hos er och se vad ni har hittat på för kul!!
Ha en skön söndag
Kramar

måndag 24 september 2012

Höst i köket och rosa äpplemos!!

Försökte få till lite höstigare känsla i köket i helgen, fårskinnspläden åkte fram, det blåvita fick vackert åka in i skåpet för att ge plats åt lite grått/vitt och svart, blev inte så väldigt  mkt murrigare  utan faktiskt mycket ljusare och ljus det behövs ju verkligen nu. Mannen undrade om det va jul redan för han fick lite julkänsla när han kom in där...


Sotis har hittat sin nya älskingsplats, under fönstret på fårskinnspläden, ja här syns hon ju tydligt iallafall :)!


Nya fluffiga, sköna sittdynor!
Testade gammelmormors vagga för första gången och gjorde äpplemos, var ju hur enkelt som helst, inget skalande, inget urkärnande, inget delande. Bara koka hela äpplen och mosa i vaggan och vips så hade man "rosa" äpplemos, perfekt!

Så roligt att ni tyckte att takbjälkarna blev bra. Är en del som undrat vad vi har använt för lasyr, den heter patinagrå, det blev alltså inte drivvedslasyr.

I morgon ska dom börja kakla, sååå spännande!

Välkomna alla nya följare och läsare, så roligt att ni hittar hit, hoppas ni ska hitta något som inspirerar er!

Stora Kramen





torsdag 20 september 2012

Takbalkarna är laserade!!

Förra helgen tog vi steget och laserade balkarna i badrummet och det är ju bara så nervöst innan man ser det slutgiltiga resultatet och inser att det blev ju precis så som man hade tänkt sig.
Pärlsponten i taket är bara grundmålad än så länge.
Vad tror ni??
Tjejerna fick göra sina fina små avtryck på gipsväggarna!!

Imorrn är det fredag och jag längtar som bara den, mannen är klar med en tre veckors utbildning i Gbg så det blir extra mysigt med helg och fredag den här veckan!!

Hoppas ni får en kanon fredag imorrn med!!

Kram till er alla!!



fredag 14 september 2012

Fredagsfeeling!!

Förra helgens liljor blommar så praktfullt nu, så läckra! 
Hur är det med er, har ni höststorm hos er med? 
Idag är det fredag tjhoo, och jag ska på trevlig AW med ett gäng goa tjejer, ska bli super kul!

Idag är vi hemma med stora tjejen som inte är riktigt kry, hoppas hon piggar på sig snart.
Annars har vi en lugn helg framför oss med inget planerat direkt, ska bli riktigt skönt.
Ett litet tips ska ni få idag med, om ni tycker att liljor luktar lite skarpt så kan man klippa av pastillerna, ja de va mitt lilla husmorstips för dagen.

Önskar er en riktigt skön fredag!!
Kramar

måndag 10 september 2012

Hösten knackar på dörren...

...även om vi fick en sommardag idag så känns det verkligen som hösten är på g. De är mörkt när man går upp, löven på björkarna börjar gulna, äpplena börjar mogna, men jag känner mig verkligen redo för höst, har så mkt skoj att se fram emot. 
Älskar verkligen när man får krypa upp i soffan, tända ljus, tända brasan äta en riktigt god äppelpaj och bara va, underbart!!


Hösten börjar smyga sig in, äpplen från trädgården, tända ljus och fårskinnsplädarna plockas fram, får så mkt härlig inspiration av alla er där ute nu!

Tack snälla ni för alla åsikter och förslag om takbjälkarna, har ännu inte bestämt oss för hur de ska bli...

Stor höst kram till alla ni go som kikar in!!

torsdag 6 september 2012

Takbjälkar på plats och nu behöver jag er hjälp!!

Nu blir de en del badrumsrenovering hoppas jag inte tråkar ut er...
Igår kom dom hand huggna takbjälkarna på plats och de blev bara såå bra. 


Nu är den stora frågan hur ska vi behandla dom? Måla vita eller ljusgrå? Behandla som dom ser ut som drivved, ngn som har erfarenhet av det? Göra dom riktigt mörka? Badrummet för övrigt kommer bli mkt vitt, och en del grått och svart. Tar tacksamt emot lite tips från er!

Väggen har blivit putsad och här ska det bli två handfat stå.
Ha det gott!
Stora kramen

tisdag 4 september 2012

Badrumsrenovering och val av material

Hej alla fina!
Dålig uppdatering här av flera orsaker... men nu har lusten och orken kommit tillbaka så idag ska ni få se lite från badrumsrenoveringen.

Åh vad jag längtar till att få ta ett bad nu och bara njuta men det är ett tag kvar tills dess...
...skivor har kommit upp på väggarna, vi har fått ett golv...
...tegelväggen är lagad och igår blev den även putsad. Vår tanke från början va ju att ta bort den väggen men det vssade sig vara ett otroligt stort projekt då det är den gamla ytterväggen och bärande så fick vi helt enkelt tänka om och jag tror att det kommer bli jätte bra så här med.

Ett stort dilemma har varit VAD ska vi ha för klinkers på golvet men en kväll så lossnade allt och vi hittade den perfekta plattan i en katalog, en sjöstens platta. Affären hade den inte hemma så dom beställde hem ett prov och tur var väl det...

Den första plattan va den vi såg i katalogen men när den kom hem så var det den ljusa plattan på bild två, tillbaka på ruta ett igen. Vi valde mellan den ljusa och en annan mörk tillslut och vilken de blev ja det får ni se när det blir klart!!
En massa ny el har dragits, tycker det är oerhört viktigt med både funktionsbelysning och lite mer mys belysning.
Tänkte jag skulle ha visat er lamporna som jag har beställt och som ska sitta över handfaten men jag hittar ingen bild på dom nu så jag får helt enkelt visa dom när jag har hämtat ut dom på posten.

Tack alla goa som kikar in och era fina ord, det värmer!!
Stor kram



Kanske gillar du:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...