måndag 30 april 2012

Årets första vårdukning!


Vilken härlig helg vi har haft med trädgårdsfix, njutit av solen, lunchat och fikat på verandan, plockat första vårbuketten, grillat med vänner och träffat familjerna, en perfekt vårhelg helt enkelt. Man har fyllt på med en rejäl dos av energi.

 Bilder från helgens dukning. Underbara Mateus porslinet, älskar allt i den serien. Fina tygservetter som kommer från Julias vita drömmar.

Önskar er en trevlig Valborg!
Kram Johanna

fredag 27 april 2012

väderpinad patina!!

Hej på er! 
Fredag idag och vi är lediga, tjoho!! Härlig fredagskänsla har vi här med solen som skiner och i em kommer mannen hem som har varit borta hela veckan, det längtar vi efter.

Det här bordet fick komma in igår, härligt väderpinat av sol, regn, snö och blåst så har det fått en härlig patina. Vackra liljor fick det bli till helgen, längtar till man kan gå ut och plocka ett stort fång med blommor, inte långt kvar till det nu....

Önskar er en underbar fredag!
Tack för era fina kommentarer, ni gör mig så glad!
Kramen

tisdag 24 april 2012

Myshörnan i köket!


Nu har jag mysat till det på vår sittbänk i köket, blått och vitt även här. Vi har väldigt låga fönster i köket så en hög arbetsbänk framför va inte och tänka på, så en sittbänk blev perfekt.  Här kan man sitta och umgås med den som lagar mat, barnen älskar och sitta här ( ja dom vill faktiskt helst sitta i fönstret, hihi ) eller bara vila en stund.


Det lilla avlastningsbordet hittade jag på loppis, tänkte ha det ute på verandan till sommaren. Tanken va att måla det vitt men nu är jag inte så säker på det längre, känns skönt med det trärena. Man kanske bara skulle olja in det med lite vitpigment i, hmm ja det tåls att fundera på.

Ha det gott nu alla fina!
Stora kramen

fredag 20 april 2012

Blått är flott

Då kom sprayburken som jag köpte för halva priset till användning. Hade nog trott att färgen skulle vara lite mer gråblå men den va ju verkligen dalablå. Har inte riktigt bestämt mig än om jag gillar den eller inte...
Några plommonkvistar i en glasburk så får man lite vårkänsla här inne, så enkelt.
Nya kuddfodral från H&M Home, dom har riktigt fina och prisvärda hemtextilier

Dom blåa tonerna smyger sig fram allt mer i alla rum nu, våren och sommaren är på g och då fullkomligt älskar jag kombon blått och vitt, oslagbart enligt mig.

Tack för era fina ord om vår lilla Maja <3.

Nu fångar vi den här fredagen!

måndag 16 april 2012

Saknaden är stor....

...efter vår fina lilla kisse Maja. 
Här ser ni henne, den kolsvart lille missen, tillsammans med sina bröder som hon älskade att reta och busa med. Hon och bröderna föddes den 5 juli här hos oss, samma dag som mannen fyller år så det blev verkligen en ovanlig födelsedag.

Hon lämnade oss igår inte ett år gammal ens och jag hade nog inte riktigt förväntat mig att jag skulle bli såå ledsen, men det känns väldigt tomt efter henne. Vet att det finns en del som inte kan förstå att man kan bli så ledsen av att förlora ett husdjur men ni som har husdjur vet vad jag pratar om, det är faktiskt en familjemedlem man förlorar.  Hon va så otroligt social och va med oss i precis allt vi gjorde, från att sitta på kanten vid handfatet när vi borsta tänderna och dricka vatten i kranen till att följa med oss ut på promenader.

Det va ingen lätt uppgift igår att försöka förklara för en 3 åring att våra lilla Maja inte kommer att komma hem till oss mer. Jag vet inte hur många gånger hon fråga vart Maja är nåntans. Vi säger nu att hon bor högt uppe i träden, älskade att klättra i träd och gärna högt upp.

Vi har ju som tur kvar vår Sotis, Majas mamma, som vi får gosa lite extra mkt med nu.

Vila i frid!
 




söndag 15 april 2012

Vackra olivträd!

Måste först tacka för alla era otroligt fina kommentarer om golvet, jag blir så otroligt smickrad!!

I fredags var det våryra på blomsterlandet och olivträden såldes för halva priset, endast 149 kr, två ståtliga träd fick jag med mig hem. Tycker dom är såå otroligt vackra. 


Förra årets träd har klarat vintern rätt bra måste jag säga.
Det finns ju otroligt många tips på hur man ska övervintra olivträd. Så här kommer ett till.
Det har i stort sett stått under hela vintern i ett dragigt hörn i köket, bor man i gamla hus så finns det gott om dragiga ställen, mitt mellan två fönster så den har fått mkt ljus, sen har jag haft en lite ljusslinga i den från december till februari. Vattnat rejält två gånger i månaden ungefär.

Här har vi haft en underbar helg med besök av goa vänner, solen har strålat och vi har bara njutit. Tyvärr slutar inte vår helg lika roligt men mer om det i morgon.

Ha nu en skön söndag!
Ikväll ska jag kika in till er!

KRAM!!

onsdag 11 april 2012

Golvet är nu lutat och vitsåpat!

Nu är det golvet klart!!
Vi blev så nöjda, vilken känsla det blev i rummet.Känns som det harmoniserar mer med huset nu och den gamla härliga känslan infann sig. Så här såg det ut innan.

 Golvlister och lite målning är kvar och fixa.
Är fortfarande lika förtjust i vår tapet i trappan, ett riktigt härligt färgfyverkeri.
 Så här har vi gjort:
  • Golvet är först lutat med lut som innehåller vitpigment
  •  
  • Polerat med maskin. ( Åh de va en härlig syn ska jag säga, innan vi fick kontroll över den maskinen så fick vi ett par rediga skratt anfall, såg ut som mannen tränade inför Let´s dance hihi)
  •  
  • Sedan såpat med vitsåpa. Första gången gjorde jag enl instruktionen på flaskan, alltså 6 liter vatten och 1,25 dl såpa och strök ut det med skurtrasa, blev inte mkt effekt av det. Som tur är finns google där man kan hitta andra som gjort samma sak, hittade ett annat recept där dom istället hade blandat 5 delar såpa och en del vatten och stryckit på med pensel. Så andra gången gjorde jag så och vilken skillnad det blev. Det va ju SÅ jag ville att dom skulle se ut.
Nu återstår det och se hur tåliga dom är. Dom är iallafall otroligt sköna och mjuka och gå på och sen är dom ju snygga med o det är ju det som är huvudsaken ;)!

Nu får vi se vilket rum som står på tur, man får ju mersmak av det här!
Ha en fin lilllördag, nu får vi hoppas att värmen snart är på väg!
KRAM

fredag 6 april 2012

GLAD PÅSK!!

Kikar in och önskar er en riktigt fin påsk, fick bli samma bild som förra året, mkt påskpynt har det inte hunnits med här.

Golvet är klart o blev såå bra, ska visa er bilder i helgen!

Ha det gott nu med era nära och kära!
Påsk kramar från mig!

måndag 2 april 2012

Gammalt trägolv, vilken skatt!

Igår satte jag igång ett projekt som kanske inte direkt var planerat just nu, men vad gör man inte när det är för kallt för att fixa i trädgården och måla ute är inte och tänka på jo man börjar bryta upp lite golv i hallen. Titta vilken skatt som låg gömd under två andra golv....
 Luckan ner till den gamla matkällaren, se vad man kan hitta på där nere, en vinkällare kanske...

Och efter lite slipning idag ser det nu ut så här

Tur att våra barn sover gott i oväsen...
Tanken är att golvet ska lutas och sedan skuras med vitsåpa, någon som har någon erfarenhet av detta? 
Tar tacksamt emot råd och tips!

Tack för all fin respons för Noras rum!

Önskar er en riktigt fin påskvecka!
Nu ut och slipa igen...
Kram kram

Kanske gillar du:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...