torsdag 29 september 2011

Hallen i ny skepnad


God kväll!



Tänkte jag skulle visa lite bilder från våran hall som den ser ut för tillfället. Jag älskar och flytta runt saker här hemma och testar nya ställen för saker hela tiden. Enkelt sätt att förnya sig på. Byrån har stått i vardagsrummet och sen varit en sväng i vårat sovrum ( passade inte alls där ) men här i hallen kom den till sin rätt. 

Så här har det sett ut tidigare, den svarta pinnsoffan hamnade i matrummet nu istället :). 

Planen är att så småningom ta bort golvet och under hoppas jag hitta ett trägolv, inne i den lilla skrubben är det ett original trägolv så hoppas hoppas att det även finns ett i hallen.

Fin kväll önskar jag er!

onsdag 28 september 2011

Plommonmarmelad


Hej på er denna lillördag!

I helgen kokades det plommonmarmelad här för första gången, blev inte alls så tokigt. En bit brie till passade perfekt.


Har börjat känna mig lite små krasslig idag är nog tjejernas förkylning som smittat. Vill inte bli sjuk nu. Så nu får det bli te, honung, en lugn kväll och tidig sänggång, så hoppas jag att jag är fit for fight imorgon!

måndag 26 september 2011

Höst smaker

Hej på er, ännu en ny höstvecka som tar sin början. Här börjar vi med lite VAB, är väl klassiskt efter någon vecka på dagis...

Den gångna helgen har vi bara tagit det lugnt här hemma, fixat lite i trädgården, sommarblommor har kastats och nytt höst fint har planterats. Igår hade vi lite besök av goda vänner och då lagade jag en god köttgryta med höstsmaker som kantarell, lingon, porter, och lök och till det potatismos, mumma blev det.


Härliga färger tycker jag och allt serverades i det stora mateusfatet.

Skön måndag kväll önskar jag er och en fin höstvecka, hörde att värmen skulle komma tillbaka en sväng här i söder, skönt!

KRAM PÅ ER

torsdag 22 september 2011

Lite go dryck till helgen kanske?!


(detta inlägg skulle ha publicerats förra torsdagen men blogger tycks inte ha fungerat som det skulle grr så här kommer det nu)

Ett litet vintips från mig får det bli denna torsdag. Ett fruktigt vin med inslag av mörka bär, lakrits och vanilj. A.mano från Italien heter det och det nöjt vi av förra helgen, kan varmt rekommenderas.

Ha en fin torsdag kväll, snart är det helg, jippi!!

onsdag 21 september 2011

Detta underbara Kreta...


...har vi njutit av i en vecka. Därför har jag lyst med min frånvaro här på bloggen och hos er andra. Vi har haft en riktigt skön vecka med sol från en klarblå himmel, bad i det salta havet, ätit och druckit gott och framförallt bara varit, glömt allt vad vardagssysslor och stress heter.

Nu ser jag fram emot en förhoppningsvis skön höst med härligt höstmys. Än så länge har det ju inte varit något vidare mysigt väder men hoppas det vänder snart.

Har ju också fått så fina Awards nu när jag va borta, stort tack Maria och Icka, det värmer såå ska ni veta.

torsdag 8 september 2011

Hej på er, hoppas allt är bra! 
Redan torsdag och snart helg, vekorna bara rasslar förbi. Tycker det är så härlig tid nu, med lagom värme, skön hög luft, och inte lika många måsten som på sommaren, allt regn kanske inte är lika toppen, fast då får man ju en anledning att bara kura ihop sig inne :).


Måste ju berätta va som hände häromdan, när vi satt utanför affären och åt lite frukt satte det sig en äldre man på bänken bredvid och började prata med oss. Han va en riktigt svamp fantast och hade plockat åtskilliga liter svamp i år, och med sig hade han en korg med svamp, röd orangea trumpetare. Tillslut blev det dags för oss att gå och då fråga han om jag inte ville ha lite svamp med mig och det tackar man ju inte nej till. Måste ju erkänna att jag goooglade på svampen när jag kom hem :), och jag lever och mår bra så giftig va den inte men god det va den.

Härlig kväll till er alla!

lördag 3 september 2011

Äppelpäppel

Hej på er denna sköna lördagkväll! 



Vilket frukt år det verkar bli. Vi har mängder av äpplen och plommon här, underbart att bara kunna gå ut och plocka sig en frukt när man blir sugen. Men va ska man göra av allt, tar gladeligen emot tips :)! Ett antal äppelpajer lär det ju bli iallafall ;).


 Önskar er alla en riktigt skön lördagkväll!

Kanske gillar du:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...